Oksekødssuppe med kødboller

Oksekødssuppe med kødboller er det oplagte valg, når der skal laves hverdagsmad på kolde dage. Det tager nogle timer at koge en god suppe helt fra bunden, men til gengæld passer den sig selv i gryden.

Bemærk: Kogetid: Ca. 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kødet i en gryde, og hæld vand ved. Bring i kog, og fjern skummet fra overfladen. Tilsæt salt og peber.
Skræl knoldselleri og gulerødder. Rens porrer, og pil løg. Skær halvdelen af alle grøntsagerne i grove stykker, og læg dem i suppegryden.
Skær resten af sellerien i fine tern, og snit resten af gulerødderne og porrerne i skiver. Hak det sidste løg. Gem de finere snittede grøntsager.
Læg laurbærblade i gryden. Lad suppen koge ved svag varme under låg i 2½ time, til kødet er helt mørt. Tag kødet op af gryden, og si suppen.
Rør hakket svinekød sammen med salt, peber og timian. Rør havregryn, æg og mælk i. Lad farsen hvile et koldt sted i 10 minutter.
Form farsen til små kødboller, og kog dem i letsaltet vand i 5 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i den siede suppe sammen med de snittede grøntsager. Varm suppen igennem i 8-10 minutter.
Skær 4 tykke skiver af oksebrystet, skær dem i tern, og vend dem i suppen.
Anret suppen i dybe tallerkener, og drys med friskrevet peberrod og plukket persille.

Tip!

Det kogte oksebryst kan holde sig 3-4 dage på køl og smager skønt på rugbrød med friskrevet peberrod.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft