Nudler med bagt laks og grønne bønner

Superfrisk og mættende nudelsalat, som passer perfekt til den asiatisk krydrede laks.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°.
Læg laksestykkerne i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Skræl ingefæren, og hak den fint. Fordel ingefær og sesamfrø oven på laksen, dryp med olivenolie og friskpresset citronsaft, og krydr med salt og peber.
Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip de grønne bønner. Kog dem sammen med edamamebønnerne i 3 minutter. Afdryp.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.
Skyl squashen, og skær den i lange, tynde strimler med en skarp kniv eller på en spiral slicer.
Varm sesamolie op på en stor pande. Tilsæt afdryppede nudler, sojasauce og friskpresset limesaft. Vend forsigtigt squashstrimler, bønner og plukkede basilikumblade rundt med nudlerne på panden, og krydr godt med salt og peber.
Anret nudlerne i et fad. Top med laks brækket i mindre stykker. Dryp evt. med ekstra limesaft.

Tip!

Du kan bruge alle slags nudler i retten, fx ægnudler eller sobanudler, som er lavet af boghvedemel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Anna Overholdt