Nougat-islagkage med krokant & karamel

Er du vild med nougat-is, vil du elske denne islagkage. Den består af cremet mælkeis med knasende karamelliserede hasselnødder i flere lag samt saltet karamelsauce.

Bemærk: Frysetid: Mindst 4 timer + natten over.

Ingredienser

Udstyr

en springform, ca. 16 cm i diameter

Sådan gør du

Rist hasselnødder i ovnen i 5-10 minutter ved 200°. Gnid hinderne af i et viskestykke. Hak nødderne.
Smelt sukker til gylden karamel i en lille gryde ved middel varme. Tag gryden af varmen, og tilsæt hasselnødder og salt. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, og afkøl. Hak massen fint.
Rør fløde, mælk, sukker og salt sammen i en skål, til sukkeret er opløst. Kør massen på en ismaskine. Alternativt kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren – rør jævnligt, til isen har en passende konsistens.
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel halvdelen af hasselnøddekrokanten i bunden og halvdelen af iscremen ovenpå. Fordel resten af hasselnøddekrokanten i et jævnt lag oven på iscremen, men gem en smule til pynt. Læg så resten af iscremen ovenpå. Sæt islagkagen i fryseren natten over.
Varm fløden op, og sæt den til side.
Smelt sukker til mørk karamel i en tykbundet gryde. Tag gryden af varmen, og rør smør og salt i. Rør den varme fløde i, lidt ad gangen, og smag til med salt. Lad karamelsaucen køle helt af.
Pynt islagkagen med hasselnøddekrokant og lidt karamelsauce. Servér resten af karamelsaucen i en skål ved siden af.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth