Nordisk burger med hvedekerner og syltede rodfrugter

Nordiske ingredienser som hvedekerner, rodfrugter og hasselnødder giver en spændende gourmetburger.

Bemærk: Trækketid, syltede rodfrugter: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog hvedekernerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem afkøle.
Skræl gulerødder og pastinakker, og skær dem i meget tynde skiver på langs – brug en kartoffelskræller eller et mandolinjern. Pil løget, og skær også det i meget tynde skiver på langs.
Bland rodfrugt- og løgskiver i en skål. Bring æbleeddike, rørsukker, olivenolie, salt og peber i kog i en gryde, og hæld den varme lage over rodfrugt- og løgskiver.
Skyl og hak persille groft, vend det i rodfrugterne, og lad blandingen trække i ca. 30 minutter.
Rist hasselnødderne let på en tør pande, til de begynder at tage farve. Gnid så meget som muligt af den brune skal af, og hak nødderne groft. Rør mayonnaise sammen med sennep og hasselnødder.
Rør det hakkede oksekød sammen med de kogte hvedekerner og timian, og krydr med salt og peber.
Form faste bøffer, og steg dem i olie på en pande ved høj varme i ca. 2 minutter på hver side, til de er netop gennemstegte.
Snit spidskålen i smalle strimler. Rist burgerbollerne, og smør dem med den grove sennepsmayonnaise.
Læg bollerne sammen med spidskål, bøf og godt med syltede rodfrugter.

Tip!

Når det hakkede oksekød skal formes til flotte bøffer, starter du med at dele kødet i fx fire dele (hvis du ønsker fire bøffer). Klap hver portion kød godt sammen i hænderne, og form den derefter til en fast og sammenhængende kugle. Klap kuglen flad med hænderne, og form den til en pæn bøf med den brede side af en kokkekniv. Hak et ternet mønster i bøfferne på begge sider, og krydr med salt og peber, før de steges.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth