Nøddemadeleines med hasselnøddelikør

Spred franske julefornemmelser med denne lille, luftige kage, som man altid kan spise én til af.

Ingredienser

Udstyr

1 bageform til madeleines

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme, og lad det køle af.
Pisk æg, sukker, vaniljepasta og hasselnøddelikør skummende med en elpisker i en skål.
Hak hasselnødder fint. Vend dem i den piskede æggemasse sammen med sigtet hvedemel, bagepulver og stødte nelliker. Rør forsigtigt det smeltede smør i dejen.
Smelt lidt smør, og pensl hullerne i madeleineformen med smørret. Fyld formens huller ca. ⅔ op med dej, så der er plads til, at kagerne hæver op.
Bag madeleinekagerne i ovnen i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
Lad kagerne afkøle på en bagerist, og drys dem med sigtet flormelis lige før servering.

Tip!

Rigtige madeleineforme med muslingeskalformede huller fås både af silikone og af metal hos isenkræmmere og i specialbutkker, men alternativt kan du sagtens bare bage kagerne i mini-muffinforme.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft