Nøddekurve med is og hindbærsauce

De sprøde nøddekurve ser imponerende ud, men er faktisk ikke så svære at lave. Fyld dem med is og lækker hindbærsauce, så har du en fin dessert, der passer til de fleste anledninger.

Bemærk: Bagetid: 10 minutter per nøddekurv.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° (varmluft 160°). Hak nødderne groft, evt. i foodprocessor. Ælt nødder og de øvrige ingredienser godt sammen til en dej. Rul dejen ud til en pølse, og skær den i passende stykker.
Bag dejstykkerne i ovnen ét ad gangen: Læg et stykke dej midt på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen flyder meget ud. Bag hvert stykke dej i 10 minutter, til det er ensartet gyldenbrunt, også på midten.
Sæt et glas, en høj kop eller en lille skål klar med bunden opad. Tag pladen med den bagte nøddedej ud af ovnen, og træk bagepapiret af pladen, så dejen køler hurtigere af. Tag med en palet forsigtigt dejen af papiret, og læg det hen over glasset – dejen vil nu af sig selv forme sig omkring glasset. Lad nøddekurven køle af på glasset, og tag den først af, når den er hård og sprød.
Kog hindbær og sukker sammen i en kasserolle i 5 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte, så kernerne sigtes fra. Lad hindbærsaucen køle af i køleskabet.
Tag isen ud af fryseren, og lad den stå på køkkenbordet i 5-10 minutter, til den er så blød, at den kan kugles op. Stil nøddekurvene på hver deres tallerken, og læg 3 kugler is i hver kurv. Hæld lidt hindbærsauce rundt om kurvene, og servér resten i en lille skål. Pynt evt. med mynteblade eller citronmelisse.

Tip!

Det er en god idé at skære dejen ud i flere stykker end behøvet. Det er ikke ualmindeligt, at et par af kurvene går i stykker, inden du får rutinen. Der er dej nok i opskriften til et par “prøvekurve". Hvis dejen bliver for stiv, inden du når at lægge den over glasset, så læg den tilbage på bagepladen, og sæt den i ovnen igen. Efter 1-2 minutter i ovnen er dejen igen blød og medgørlig, uden at den bliver bagt for meget.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek Christensen