Nem æblekage med kanel

En saftig og dekorativ æblekage, som er nem at tilberede. Skær den ud i store stykker, og servér den med cremefraiche og en varm kop te.

Bemærk:Bagetid: Ca. 35 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en springform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 180º. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Smelt smørret, og rør det i æggemassen.
2Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat.
3Skræl æblet, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske.
4Smør springformen, og hæld dejen i formen.
5Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen. Bland kanel og sukker og drys det over kagen i et jævnt lag.
6Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter – tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt.
7Servér gerne kagen, mens den endnu er lun. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:14. september 2018

Opskrift:

Fotograf:Joachim Wichmann, wichmann+bendtsen photography