Napoleonskager med hindbær og lakrids

Disse fine napoleonskager kaldes også mille-feuille, og de består af butterdejslag med lakridscreme og fyldte hindbær imellem. Perfekt som dessert efter en god middag!

Ingredienser

Udstyr

to sprøjteposer med stjernetyller

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær butterdejen i lige store rektangler, så der er 3 stykker pr. kage. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, prik dem med en gaffel, og sigt flormelis over. Bag dem i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne.
Rør æggeblommen sammen med majsstivelse, sukker og lakridspulver i en skål. Bring fløden i kog, og hæld den i skålen under piskning. Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den simre let, til den tykner.
Hæld cremen over i en ren skål, dæk den med husholdningsfilm, og sæt den på køl.
Pisk den kolde lakridscreme igennem, og fyld den i sprøjtepose. Fyld lemoncurd i den anden sprøjtepose.
Skyl hindbær, og fyld hullet i hindbærrene op med lemoncurd.
Skær butterdejsskiverne over på midten. Sæt toppe af lakridscreme og hindbær på ⅔ af dem, og sæt dem oven på hinanden 2 og 2. Afslut med de resterende butterdejsplader som låg. Sigt en smule flormelis over til sidst.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth