Napoleonshatte med marcipan og chokolade

Napoleonshatten er en højtelsket klassiker med sin bløde marcipanfyldte midte, sprøde mørdej og chokoladebund. Du kan sagtens fryse kagerne, men vent med at pynte med chokolade til servering.

Bemærk: Hviletid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel og flormelis i en skål. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i blandingen, til det er helt grynet.
Pisk ægget let sammen, og tilsæt det lidt ad gangen. Saml hurtigt dejen, og læg den på køl 1 time.
Tril marcipanen til små kugler. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord – den må ikke blive for tynd. Stik dejen ud i cirkler på 8-10 cm i diameter.
Læg en kugle marcipan på hver, og tryk dejen fast omkring marcipanen, så de får den karakteristiske facon.
Læg dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem midt i ovnen ved 200° i 10-14 minutter, til de er lysebrune. Lad dem køle af på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad, og smør et tykt lag på bunden af de kolde kager.

Tip!

Hvis du vil peppe napoleonshatten lidt op, kan du blande marcipanen med frysetørrede hindbær, revet citronskal eller hakket syltet ingefær.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek