Musaka med stegte tomater

Her lægges krydret hakket kød sammen med stegte grøntsager. Ostesaucen, som skal på toppen, er rørt med æg for at gøre saucen fastere, når den bages.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær squash og aubergine i 1 cm tykke skiver. Pensl med olie, og steg dem på en pande i 2 minutter på hver side. Tag dem af, og drys med salt og peber.
Pil og hak løg og hvidløg. Svits kød, løg og hvidløg i lidt olie. Hæld vinen over, og kog det næsten væk.
Krydr med salt, peber og oregano, og tilsæt flåede tomater. Lad det simre uden låg i 20-30 minutter.
Smør et ovnfast fad, og læg aubergineskiverne i bunden. Fordel kødsaucen ovenpå, og drys med revet mozzarella. Læg squashskiver øverst.
Rør mornaysauce og æg sammen, og hæld det over retten i fadet. Prik med en gaffel, så saucen trænger lidt ned. Bag musakaen i en 200° varm ovn i 35-45 minutter, til saucen er let stivnet. Drys med parmesan efter ca. 20 minutter. Lad gerne musakaen hvile i 20 minutter, inden den spises.
Steg cherrytomater på stilk på en meget varm pande i lidt olie. Servér som tilbehør til musakaen med salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek