Moules frites med søde kartofler

Moules frites er slet ikke så svær at lave, som navnet antyder. Fritterne kan også laves med almindelige kartofler.

Bemærk: Ovntid, fritter: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°.
Skrub eller skræl de søde kartofler, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, vend dem i olie, og drys med salt. Bag fritterne i ovnen i ca. 40 minutter, til de er sprøde.
Sortér de åbne muslinger fra. Bank dem mod siden af vasken, og lad dem ligge et par minutter. Hvis de lukker sig, er de stadig friske og kan komme tilbage til de lukkede muslinger (kassér dem, hvis de forbliver åbne).
Brug en køkkenkniv og rengør muslingerne ved at til at trække ”skægget”, der sidder på den ene side, af alle de lukkede muslinger. Skyl dem til sidst grundigt under rindende vand.
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i smør i en stor gryde. Tilsæt hvidvin, fløde og citronsaft, og kværn salt og peber i saucen.
Tilsæt muslinger efter et par minutter. Læg låg på, og lad muslingerne dampe i ca. 5 minutter. Ryst gryden et par gange, så muslingerne rodes rundt, og de alle åbner sig.
Drys retten med grofthakket persille, og servér med fritter, aïoli og groft brød.

Tip!

Rør din egen hurtige aïoli af en god mayonnaise og lidt knust hvidløg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic