Moules frites med rodfrugtfritter

Dampede muslinger er simpelt og luksuriøst på samme tid. Tilføj retten lidt ekstra farve ved at servere dem med rodfrugtfritter i stedet for klassiske pomfritter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skrub eller skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Fordel dem på en bageplade med bagepapir, vend dem i olie, og drys med salt.
Bag dem sprøde i ovnen i ca. 40 minutter.
Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, presset hvidløg og salt sammen med en elpisker. Hvis du ønsker en mere let og luftig aioli, kan du tilføje lidt af æggehviden også.
Tilsæt dernæst langsomt olivenolien i en tynd stråle, imens du pisker. Tilsæt gradvist den smagsneutrale olie, indtil du opnår den ønskede konsistens, og smag til.
Sortér åbne muslinger fra, og bank dem mod vasken. Hvis de lukker sig, er de stadig friske og kan bruges.
Rengør muslingerne ved at trække ”skægget”, der sidder på den ene side, af alle de lukkede muslinger. Skyl dem til sidst grundigt.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg dem i smør i en stor gryde.
Tilsæt hvidvin, fløde, citronsaft, salt og peber, og lad det boble et par minutter.
Tilsæt muslingerne, læg låg på, og lad muslingerne dampe i ca. 5 minutter. Ryst gryden et par gange, så muslingerne blandes, og de alle åbner sig.
Drys retten med grofthakket persille, og servér med rodfrugtfritter og aioli.

Tip!

Brug almindelige kartofler eller andre typer rodfrugter til fritterne, alt efter hvad du har lyst til og har på lager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 30. august 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann