Mørbradgryde med ris og grøntsager

Den klassiske mørbradgryde indeholder ikke meget grønt, men her er der tilsat både peberfrugter, squash og champignoner.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog de brune ris efter anvisningen på pakken.
Skær bacon i tern, og steg dem let sprøde i bunden af en tør gryde. Pil og hak løg. Pil og pres hvidløg. Lad løg og hvidløg stege med i gryden.
Rens champignoner, og skær dem i skiver. Lad champignonerne stege med i gryden, til de begynder at blive gyldne.
Skræl eller skrub gulerødder, og skær dem i tynde skiver. Skyl peberfrugter og squash, og skær begge dele i tern. Lad grøntsagerne stege med i gryden i ca. 10 minutter, til de begynder at tage farve. Tag alle grøntsagerne op af gryden.
Afpuds svinemørbraden for fedt og sener, og skær den i tynde skiver. Brun kødet i gryden i smør. Tilsæt de to slags paprika, salt og peber, og steg et par minutter.
Hæld alle grøntsagerne tilbage i gryden. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, fløde og boullion, og lad retten simre i 30 minutter.
Servér med brune ris, og pynt med hakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 15. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann