Mørbradgryde med gulerodssalat og ovnstegt røsti

Mørbradgryde er nem og lækker hverdagsmad, og det smager skønt sammen med ovnstegte røsti.

Bemærk:Ovntid: 45 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

1Tænd ovnen på 200°. Skræl kartofler og knoldselleri, og riv dem groft. Pres væden fra med hænderne. Bland de revne kartofler og selleri med salt og peber.
2Læg bagepapir på en bageplade, og smør papiret med halvdelen af olien. Fordel røstiblandingen oven på papiret, og form den som en flad og fast firkant. Dryp med resten af olien, og steg røstien i ovnen i 45 minutter, til den er flot gylden.
3Afpuds mørbraden for fedt og sener, og skær den i 2 cm tykke skiver. Rens champignonerne. Pil løg, og skær dem i skiver. Vend kødet i mel, og brun det i halvdelen af olien i en gryde. Læg kødet til side.
4Brun løg og champignoner i resten af olien i gryden. Tilsæt bouillon og timian, og kog op. Tilsæt kødet, og lad det simre i 15 minutter. Krydr med salt og peber.
5Skræl gulerødder, og skær dem i lange strimler med en skrællekniv. Rør olie og eddike sammen, og vend gulerødderne heri. Smag til med salt og peber, og drys kapersbær over.
6Skyl og hak persillen. Servér mørbradgryden med gulerodssalat og røsti. Drys med hakket persille og timian.

Tip!

Når røsti steges i ovnen, slipper du for besværet med at vende den på panden.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Line Falck