Mørbradbøffer med svampe og kartoffelmos

En saftig mørbradbøf med stegte champignoner i en cremet flødesovs. I denne opskrift er det hele serveret med en hjemmelavet kartoffelmos, men en god salat vil også gå fint til retten.

Ingredienser

Sådan gør du

Afpuds mørbraderne, og skær dem i 2 cm tykke bøffer. Pil løg, og skær dem i tynde både. Pil og hak hvidløg. Rens champignonerne, og skær dem i kvarte.
Svits løgene let gyldne i smør på en stor pande, og tag dem af panden. Rist champignonerne på dem varme pande, og stil dem til side sammen med løgene.
Steg bøfferne gyldne på begge sider, og krydr med salt og peber. Læg dem i et ovnfad, og top med løg og champignoner.
Hæld hvidvin på panden, og kog syren af vinen. Tilsæt bouillon og fløde. Smag til med salt og peber.
Hæld saucen over bøfferne, og steg retten færdig i en 175° varm ovn i ca. 12 minutter.
Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Kog dem i vand uden salt i 20 minutter.
Hæld vandet fra, og mos dem med elpisker, mens du tilsætter mælk lidt ad gangen. Pisk smøret i, og smag til med salt og peber. Drys evt. med finthakket persille.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft