Misosuppe med nudler og grøntsager

Miso er en fermenteret masse, der giver smag til marinader, dip og supper. Denne simple misosuppe er fyldt med sprøde grøntsager og nudler, og indholdet kan let byttes ud med det, du bedst kan lide.

Ingredienser

Sådan gør du

Pres saften af limefrugten. Rør misopasta, sojasauce, ingefær og limesaft sammen i en stor gryde.
Hæld kogende vand over, og rør suppen godt sammen, så misopastaen opløses. Hold suppen varm på et blus, men lad den ikke koge, da den så kan skille.
Kog nudlerne, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem gyldne i en smule olie på en pande. Dryp lidt sojasauce over for at give dem smag.
Overhæld edamamebønner med kogende vand, så de tør op. Knæk den grove ende af aspargesene, kassér, og hæld kogende vand over aspargesene i en ren køkkenvask. Lad dem dampe af.
Skær asparges i grove skiver. Snit spidskålen fint, og skær gulerødderne i skrå, tynde skiver.
Hæld suppen i en kande, og lad hver især ved bordet selv anrette sig en skål fyld at hælde suppe over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic