Minipizzaer med parmaskinke

Disse lækre minipizzaer er gode til både madpakken og skovturen. De kan også fryses, så du altid har et nemt måltid, du kan varme på ingen tid.

Bemærk: Hævetid: I alt 2½ timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i vandet. Pisk salt, olie og durummelet ud heri.
Pisk og ælt resten af melet i lidt ad gangen, til du har en fin, elastisk dej, der akkurat ikke hænger i hænderne mere.
Lav en stor kugle, og læg den i en meldrysset skål. Drys mel over, og dæk med film. Stil den koldt i 1-2 timer.
Ælt dejen let igennem, og form til det antal kugler, du skal bruge. Lad dem hæve 20-30 minutter på bordet.
Rør olie og chiliflager sammen. Stil chiliolien til side indtil servering.
Tænd ovnen på 225°, brug gerne en pizzasten. Rul hver dejkugle flad, men ikke tynd. Læg dem på bagepair, og tryk små fordybninger med knoerne.
Smør pizzaerne med tomatsauce, knap til kanten. Skær osten i skiver, og kom 1-1½ på hver.
Fordel skinke og artiskokhjerter ovenpå. Dryp kanten med olivenolie. Lad dem hæve i 10 minutter.
Bag pizzaerne midt i ovnen, til osten er smeltet, og dejen gylden. Spis dem lune eller kolde med dryp af chiliolie og merian.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP