Minestrone med sprød parmaskinke

Fyldig minestronesuppe fyldt med gode sager, der både mætter og smager skønt.

Bemærk: Iblødsætning, bønner: 8 timer. Kogetid, bønner: 45-60 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Udblød bønnerne i koldt vand i mindst 8 timer. Kassér vandet, og kog dem møre i nyt, usaltet vand i 45-60 minutter.
Pil og hak rødløg og hvidløg fint. Hak oregano. Skyl bladsellerien, og skær den i småbitte terninger. Svits rødløg, hvidløg og bladselleri i olie i en gryde ved svag varme i 5-8 minutter. Tilsæt timian og hakket oregano, og svits et par minutter.
Tilsæt de kogte bønner samt blandede grøntsager skåret i mundrette stykker. Kog, til grøntsagerne er netop møre, men stadig sprøde.
Bemærk: Grøntsager har forskellig kogetid, fx skal gulerødder og pastinak have længere tid end fintsnittet rosenkål og porre.
Rør tomatpuré i gryden, og hæld derefter bouillon i. Lad gryden småkoge i 10 minutter.
Tilsæt mere bouillon, hvis suppen virker for tyk. Smag til med salt og peber.
Steg skinken sprød på en tør pande. Riv skallen af citronen, og brug den som topping på suppen sammen med skinke, parmesan og basilikum.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek