Mazarin med hindbær og hvid chokoladecreme

Saftig mazarinkage med hvid chokoladecreme, røde hindbær og grønne pistacienødder, der er en opgradering af den traditionelle jordbærtærte. Mums!

Bemærk: Afkøling, creme: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1Hak hvid chokolade groft, og læg den i en skål.
2Hæld fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld straks den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er helt smeltet. Sæt chokoladecremen i køleskabet i 1 time.
3Rør den kolde chokoladecreme sammen med skyr. Sæt cremen tilbage i køleskabet i mindst 3 timer.
4Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker.
5Pisk 1 æg i ad gangen. Blend pistacienødderne i en minihakker til groft mel, og vend det i dejen til sidst.
6Fordel dejen i den smurte tærteform, og bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter. Afkøl kagen i formen på en rist, og sæt den herefter gerne på køl.
7Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker, så den bliver luftig. Smør cremen på toppen af den afkølede mazarin i et jævnt lag.
8Læg hindbærrene på kagen i et flot mønster, og pynt med finthakkede pistacienøddekerner.

Tip!

Skyr er et islandsk surmælksprodukt med et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Fås i supermarkedet og kan evt. erstattes med græsk yoghurt 10 %.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 22. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft