Mazarin med hindbær og hvid chokoladecreme

Saftig mazarinkage med hvid chokoladecreme, røde hindbær og grønne pistacienødder, der er en opgradering af den traditionelle jordbærtærte. Mums!

Bemærk: Afkøling, creme: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en rund tærteform med løs bund, 20 cm i diameter

Sådan gør du

1 Hak hvid chokolade groft, og læg den i en skål.
2 Hæld fløden i en gryde, og varm den op til kogepunktet. Hæld straks den varme fløde over chokoladen, og rør godt, til chokoladen er helt smeltet. Sæt chokoladecremen i køleskabet i 1 time.
3 Rør den kolde chokoladecreme sammen med skyr. Sæt cremen tilbage i køleskabet i mindst 3 timer.
4 Riv marcipanen groft på et rivejern. Pisk marcipan sammen med smør, sukker og salt i en skål med en elpisker.
5 Pisk 1 æg i ad gangen. Blend pistacienødderne i en minihakker til groft mel, og vend det i dejen til sidst.
6 Fordel dejen i den smurte tærteform, og bag den i en 175° varm ovn i 35-40 minutter. Afkøl kagen i formen på en rist, og sæt den herefter gerne på køl.
7 Pisk den hvide chokoladecreme igennem med en elpisker, så den bliver luftig. Smør cremen på toppen af den afkølede mazarin i et jævnt lag.
8 Læg hindbærrene på kagen i et flot mønster, og pynt med finthakkede pistacienøddekerner.

Tip!

Skyr er et islandsk surmælksprodukt med et højt indhold af protein og et lavt fedtindhold. Fås i supermarkedet og kan evt. erstattes med græsk yoghurt 10 %.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft