Marokkansk pizza

Gør hverdagen til en fest med en velsmagende marokkansk pizza, der har brunede løg, dadler og dukkah som topping. Det vil helt sikkert imponere familien.

Bemærk: Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør smuldret gær ud i vandet i en røreskål. Tilsæt salt, sukker og ⅔ af olien, og rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen spændstig. Pensl dejen med resten af olien, og lad den hæve tildækket i en skål i ca. 1 time.
Blend alle ingredienser i en foodprocessor, indtil konsistensen ligner groft salt. Rist dukkah gyldent på en tør pande.
Pil rødløg, og skær dem i tynde både. Smelt smør på en pande, og svits løgene lidt brune. Krydr med salt og peber.
Hæld eddike over, og vend rundt, til væsken fordamper. Tag panden af varmen.
Tænd ovnen på 250°. Del dejen i 2 dele, og rul dem ud til tynde pizzabunde med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Prik huller i dejen med en gaffel, og forbag dem i ovnen i 10 minutter. Tag dem ud, og smør dem med gedeost.
Skær dadler i skiver, og fordel dem på bundene sammen med rødløg og dukkah. Bag pizzaerne i ovnen i 5-10 minutter, til bundene er helt sprøde. Servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic