Marokkansk appelsinkage med abrikoser

Svampet appelsinkage med skønne abrikoser, der er svær at modstå!

Bemærk: Kogetid, appelsiner: 1 time. Bagetid: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en springform med løs bund, ca. 22 cm i diameter

Sådan gør du

Skyl og kog appelsinerne ved svag varme i ca. 1 time. Lad dem køle af på en tallerken, og skær dem i mindre stykker med skallen på.
Hak abrikoser groft og mynte fint, og blend det sammen med appelsinerne i en foodprocessor/minihakker.
Pisk æg og sukker tykt og skummende.
Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor/minihakker, og vend dem i æggemassen sammen med bagepulver og grofthakkede pistacienødder. Vend den blendede appelsinmasse i dejen.
Fordel dejen i den smurte form. Bag kagen ved 200° i ca. 1 time. Lad den køle af, og pynt med flormelis inden servering.

Tip!

Vil du have en ekstra saftig kage, så prik den med en gaffel, mens den er varm, og tilsæt en lage, som du har kogt ind af saften af en appelsin og lidt sukker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth