Marmorkage med banan og mørk chokolade

Vi har piftet den gode gamle marmorkage op med bananer, cremefraiche og chokolade, så den fremstår som en blød og saftig lækkerhed.

Bemærk: Ovntid: 50 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en aflang bageform, ca. 1½

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og beklæd bageformen med bagepapir. Skræl bananerne, mos dem med en gaffel, og rør dem sammen med æg, smeltet smør og cremefraiche.
Bland mel, sukker, natron, vaniljesukker og salt, og rør hurtigt denne tørre blanding sammen med den våde bananblanding med en gaffel. Undgå at røre for meget i dejen.
Hæld ca. ⅓ af dejen over i en anden skål. Rør kakao og mælk sammen i en kop, og rør denne blanding i den lille portion dej.
Hak chokoladen fint, og rør også den i den lille portion dej. Nu har du en lys dej og en lidt mindre portion mørk dej.
Fordel ca. halvdelen af den lyse dej i bunden af bageformen. Hæld den mørke dej over, og slut af med resten af den lyse dej.
Træk et træspyd eller en strikkepind forsigtigt gennem dejen, så den mørke dej blander sig tilfældigt med den lyse dej og giver en marmoreret effekt.
Bag kagen i ovnen i 50 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen. Vend den derefter ud af formen, og lad den køle af på en rist. Servér kagen lun eller kold i gavmilde, tykke skiver.

Tip!

Marmorkagen holder sig saftig og lækker på køl i op til en uge. Skulle der alligevel være rester tilovers af kagen, er de fine at bruge til hjemmelavede romkugler eller træstammer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft