Marineret flanksteak med pommes duchesse og salsa verde

Pommes duchesse er kartoffelmos, som er sprøjtet ud i små toppe og efterfølgende bagt i ovnen. Her er der for variationens skyld brugt søde kartofler, men almindelige kartofler er mindst lige så fine at anvende.

Bemærk: Marinering: Mindst 1 time, gerne længere.

Ingredienser

Udstyr

en sprøjtepose med stor stjernetylle

Sådan gør du

Skræl søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Kog dem i en gryde med usaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og lad kartoflerne dampe af.
Mos kartoflerne med smørret, brug en gaffel. Pisk æg i med en elpisker. Krydr kartoffelmosen med røget paprika, salt og peber.
Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt den ud i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag kartoffeltoppene i en 210° varm ovn i ca. 20 minutter, til kanterne er gyldne.
Rør brun farin, sojasauce og chiliflager sammen. Læg flanksteaken i en frysepose, og hæld sojamarinaden ved. Bind knude på posen, og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 1 time, gerne længere. Tag kødet ud af køleskabet i god tid, så det kan få stuetemperatur.
Opvarm en (grill)pande med olie til høj varme, og steg flanksteaken i ca. 4 minutter på hver side til en centrumtemperatur på 58°. Lad kødet hvile utildækket i 5 minutter, og skær det herefter i tynde skiver på tværs af fibrene.
Blend cornichoner, kapers, sherryvineddike, olie og skalotteløg i en blender eller minihakker til en tyk pasta. Skyl og tør krydderurterne, hak dem fint med en kniv på et skærebræt, og rør dem i den blendede masse. Smag til med salt og peber.
Anret kødskiver og pommes duchesse med skyllet rucola og salsa verde.

Tip!

Hvis du vil være i god tid, kan du begynde allerede aftenen før med at marinere kødet. Det kan sagtens tåle at marinere på køl natten over.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft