Marinerede koteletter med rødbedesalat

Kødet fyldes med saft og kraft, så længe du lader det marinere, så forbered gerne retten dagen inden. Servér med en skøn rødbedesalat, hvor de farverige rodfrugter bages først.

Bemærk: Marinering, kød: Mindst 30 minutter, gerne natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Riv skallen, og pres saften af citronen. Hak timian fint, og pil og pres hvidløg.
Bland med olie, sennep, honning, salt og peber i en skål. Vend koteletterne i marinaden, og lad dem marinere i mindst 30 minutter – dog gerne natten over – på køl.
Tænd ovnen på 180°. Skræl rødbeder, skær dem i både, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Vend dem med olie og salt, og bag dem i 25 minutter, til de er møre. Drys græskarkerner over rødbederne efter 20 minutters bagetid.
Kog belugalinserne i letsaltet vand i ca. 15 minutter, til de er møre, men stadig faste. Bland rødbeder, græskarkerner og belugalinser på et fad.
Steg koteletterne på en grill eller en (grill)pande i et par minutter på hver side.
Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over rødbedesalaten. Pynt rødbedesalaten med timian, og servér til koteletterne.

Tip!

Når kød ligger i lage, udvider fibrene sig, og derfor suger det mere saftighed og smag til sig, jo længere tid det marinerer.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 22. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Winnie Methmann