Marengs med lemoncurd og lakrids

Marengs med lemoncurd og lakrids er en frisk dessert, der vil blive tage godt imod bland dine gæster.

Bemærk:Afkøling: 1½ time

Ingredienser

Sådan gør du

1Pisk æggehviderne stive med en elpisker. Pisk herefter sukker i lidt ad gangen, så du får en blank og stiv marengsmasse. Vend citronsaft og lakridspulver i.
2Tænd ovnen på 140°.
3Sæt marengsen af i reder med en diameter på 6 cm på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 1½ time, til kanterne er sprøde og tørre. Sluk for ovnen, og lad dem stå i ovnen, til de er helt afkølede.
4Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Riv citronskal fint og pres saften af citronerne. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
5Pisk citronsaft, fintrevet citronskal, æg, smør, sukker og vaniljekorn sammen i en varmefast skål over et vandbad, til massen samler sig og tykner let. Vrid husblassen fri for vand, og opløs den i den varme citroncreme. Sæt den på køl i mindst 1½ time.
6Pisk lemoncurden igennem med et piskeris, og anret en stor skefuld på hver marengs. Drys med lakridspulver og finthakkede pistacienødder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Columbus Leth