Marcipanspecier med citron

Julens mest elegante småkager er disse specier med vaniljeprikker, marcipan og citron. Lav dem i god tid, så du altid har en sprød småkage i kagedåsen, når du får uventede julegæster.

Bemærk: Hviletid: Natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv marcipan. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen.
Rør smør sammen med flormelis, marcipan, vaniljekorn og citronskal. Tilsæt mel, og ælt dejen hurtigt sammen. Lad den hvile koldt i ½-1 time.
Form dejen til aflange ruller, ca. 2½ cm tykke. Pak hver rulle ind i husholdningsfilm, og læg dem på køl natten over.
Pensl hver rulle med æg, og tril dem i rørsukker. Skær dem i 4-5 mm tykke skiver, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir med god afstand imellem.
Bag småkagerne ved 175° varmluft i 12-15 minutter, til de er let gyldne. Lad dem afkøle på en bagerist, og læg dem i en dåse, når de er blevet kolde.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. december 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth