Marcipanroulade med orangelikør og pistacie

Marcipanroulade er en konfektklassiker, som kun består af få ingredienser. Her får du opskriften på hjemmelavet marcipanroulade med lækker smag af Grand Marnier. Appelsinskal på toppen sætter prikken over i'et.

Ingredienser

Sådan gør du

Hak pistacienødderne helt fint, og riv appelsinskallen. Ælt marcipanen med pistacienødder, appelsinskal og likør (gem lidt appelsinskal til pynt).
Rul marcipanen ud på et stykke bagepapir, til den har en tykkelse på ca. 6-7 mm. Fordel nougaten ud over i tynde skiver. Brug en kniv til at smøre den ud, så den ligger i et ensartet lag på marcipanen.
Rul marcipanen til en rulle ved forsigtigt at trække i den side af bagepapiret, som er tættest på dig. Træk let over mod modsatte side. Hjælp gerne til i starten, så rouladen bliver rund. Tryk kanten af marcipanen let sammen til sidst.
Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Når næsten al chokoladen er smeltet, tager du skålen af varmen og rører i chokoladen med en ske, indtil den er helt smeltet og glat.
Hæld chokoladen over marcipanrullen. Brug gerne en spatel eller en pensel til at smøre chokoladen på siderne.
Hak pistacienødderne, og pynt marcipanrouladen med nødder og fintrevet appelsinskal. Opbevar rouladen køligt i en boks med tætsluttende låg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic