Marcipankonfekt med svesker og portvin

Marcipankonfekt er uimodståeligt, og disse små lækre marcipanbidder med svesker og portvin er ingen undtagelse. De er overtrukket med mørk chokolade og pyntet med festligt sølvstøv.

Bemærk: Trækketid: 1 time:

Ingredienser

Sådan gør du

Hak sveskerne fint, og bland dem med portvin i en skål. Lad sveskerne stå og trække i portvinen i en time.
Ælt sveskerne sammen med marcipanen. Rul blandingen til kugler, og stil dem i køleskabet.
Hak chokoladen fint, og smelt over vandbad. Fjern skålen fra blusset, når chokoladen næsten er smeltet.
Vend chokoladen sammen med en dejskraber, til den er smeltet. Dyp kuglerne i chokoladen, fx på en tandstikker, og lad dem stå og sætte sig et køligt sted.
Brug en lille pensel til at male sølvstøvet på. Børst gerne efter, så det blot er et helt tyndt lag – så bliver de ekstra fine og skinnende. Opbevar konfekten køligt i en lufttæt beholder.

Tip!

Er du ikke til konfekt med alkohol, kan den sagtens udelades. Mængden af væde bliver mindre, så justér opskrifterne med tilsvarende mindre af de tørre ingredienser, så konfekten kan hænge sammen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 21. november 2018

Opskrift:

Fotograf: Stine Christiansen, Skovdal Nordic