Mandeltærte med bær og pistacienødder

De søde bær er sommerens store stjerner. Lad dem drysse lidt stjernestøv over den saftige tærte, der giver aftenen luksusfaktor.

Bemærk: Hviletid, mørdej: I alt 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

en tærteform, 20 cm i diameter

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Rør blødt smør, flormelis, vaniljekorn og salt sammen i en skål med en ske. Rør æg i. Tilsæt mandel- og hvedemel, og rør forsigtigt dejen sammen med skeen uden at ælte.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord. Beklæd en smurt tærteform med dejen, så dejen dækker formens bund og kanter. Skær overskydende dej væk. Stil tærtebunden i fryseren i 1 time.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker til en cremet masse. Pisk æg i 1 ad gangen. Rør mandelmelet i.
Tænd ovnen på 190°. Smør mandelcremen oven på den kolde mørdejsbund i et jævnt lag. Skyl hindbær og blåbær, og fordel dem oven på mandelcremen. Tryk dem let ned i cremen. Drys med hakkede pistacienødder.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til mørdejen er sprød og gylden. Tag den ud af ovnen, og sæt den på en rist, så den kan køle helt af.
Servér tærten kold med cremefraiche og ekstra blåbær til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 8. maj 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft