Madeleinekager med mandelmel og citron

Madeleinekager er små fine franske bidder, her med et friskt strejf af citron.

Ingredienser

Udstyr

en bageform til madeleinekager

Sådan gør du

Smelt smørret ved svag varme, og lad det afkøle. Pisk æg og sukker sammen til en hvid og cremet masse.
Riv skallen, og pres citronen. Vend citronskal i dejen sammen med nogle dråber citronsaft.
Bland mandelmel, hvedemel, salt og bagepulver sammen i en anden skål, og vend derefter melblandingen sammen med æggemassen (brug en dejskraber),til du har en luftig, ensartet dej.
Rør til sidst det afkølede smør i, og lad dejen hvile 30 minutter på køl. Tænd ovnen på 200°, og smør bageformen. Fyld hullerne i formen ²⁄₃ op med dej.
Bag kagerne i ovnen i 5 minutter. Skru derefter ovnen ned til 170°, og bag kagerne i yderligere 7-10 minutter, eller til de er hævet op og er gyldne. Afkøl kagerne på en bagerist.
Riv skallen, og pres citronen. Rør flormelis og citronskal sammen med lidt kogende vand i en skål til en tyk glasur.
Dryp med lidt citronsaft, og rør glasuren glat. Dyp spidsen af madeleinekagerne i glasuren. Pynt evt. med mere revet citronskal.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Line Falck