Madeleinekager med citronglasur

Madeleinekager er små, franske kager, der har form som muslingeskaller. Her er de dyppet i citronglasur, der tilføjer et dejligt syrligt element.

Ingredienser

Udstyr

en madeleineform

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Smelt smør, og afkøl det. Riv skallen, og pres citronen.
Pisk æg og sukker sammen i en skål med en elpisker, til det er hvidt og cremet.
Pisk fintrevet citronskal og nogle dråber friskpresset citronsaft i æggeblandingen.
Bland mel, salt og bagepulver. Vend forsigtigt melblandingen i æggemassen, så du får en ensartet og luftig dej. Rør smørret i, og lad dejen hvile 30 minutter på køl.
Smør madeleineformen med lidt smør, og fyld hullerne i formen ca. ⅔ op med dej.
Sæt kagerne i ovnen, og skru ovnen ned til 170° efter 5 minutter. Bag kagerne i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne og hævede. Afkøl kagerne på en bagerist.
Riv skallen, og pres citronen. Rør flormelis og citronskal sammen med lidt kogende vand til en tyk glasur.
Smag til med lidt friskpresset citronsaft, og rør glasuren godt sammen, til den er glat.
Dyp spidsen af madeleinekagerne i citronglasuren, og lad glasuren størkne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft