Lynstegt kylling med soja og sød chilisauce

Lynstegt kylling er perfekt hverdagsmad, for retten er både hurtig og nem at lave.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog perlespelten i letsaltet vand efter anvisningen på posen. Hæld vandet fra.
Skær kyllingebrysterne i tynde strimler. Pil løget, og skær det i tynde både. Pil hvidløget, og hak det groft.
Skær minimajs og sukkerærter igennem på langs, og skær peberfrugterne i små tern. Skyl babyspinaten, og tør den grundigt i et rent viskestykke.
Opvarm en wok (eller en dyb sauterepande) med olie, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. Tilsæt de øvrige grøntsager, og steg videre ved høj varme i 3 minutter. Tag grøntsagerne op, læg dem over på en tallerken, og lad wokken være varm.
Hæld lidt mere olie i wokken, og steg kyllingekødet i ca. 5 minutter ved høj varme.
Tilsæt sojasauce, sød chilisauce, limesaft, rørsukker og alle grøntsagerne, og steg videre i 2 minutter.
Servér retten straks med kogt perlespelt som tilbehør.

Tip!

Når man lynsteger aftensmaden i en wok, skal det hele gå lidt tjept. Derfor er det en god idé at starte med at snitte alle råvarerne og stille de øvrige ingredienser frem på bordet, før man går i gang med at lynstege.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft