Lun smørbønnesalat med bagte peberfrugter og grønne bønner

En bønnesalat har godt af en kraftig og syrlig dressing. Friske, sprøde grøntsager giver et fint modspil til bønnernes bløde og let melede konsistens.

Bemærk: Bønnerne skal udblødes natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg de tørrede bønner i en stor skål med koldt vand, og lad dem udbløde natten over i køleskabet.
Kog bønnerne møre i rigeligt letsaltet vand. Kogetiden kan variere fra ½ til 1½ time. Smag på dem løbende, og tag dem fra blusset, når de er møre indeni, og før de koger i smadder. Sørg for, at bønnerne hele tiden er dækket med kogende vand. Lad de færdigkogte bønner dryppe af i en sigte.
Rør olie, eddike og finthakket hvidløg sammen, og bland dressingen med de endnu lune bønner. Lad dem trække, mens du laver resten af salaten.
Tænd ovnen på 250º. Pensl snackpeberfrugterne med lidt olie, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til skindet er næsten sort. Vend dem undervejs, så de bliver brændte hele vejen rundt.
Læg peberfrugterne i en frysepose, og lad dem køle af. Pil forsigtigt skindet af dem, rens dem for kerner, og skær dem i tynde strimler.
Nip de grønne bønner, og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter, til de er møre med lidt bid. Lad dem dryppe af i en sigte.
Skær ansjoser i tynde strimler. Hak basilikum groft. Bland peberfrugter, ansjoser og basilikum med bønnerne. Smag salaten til med salt og evt. mere vineddike. Servér som tilbehør til fx grillet fisk eller kød eller som en let frokostret med brød til.

Tip!

Butterbeans (smørbønner) er det samme som limabønner. De er meget store og bliver møre på en lækker cremet måde. Til denne salat kan alle slags tørrede bønner dog bruges. Den hurtige genvej er at bruge 2 dåser bønner i saltlage i stedet for at udbløde og koge dem selv.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek