Lun perlebygsalat med vildtkød og blå ostedressing

Vildtkød og blå ost har nogle af de samme smagsnoter, og råvarerne passer derfor rigtig godt til hinanden. Perlebyggen får selskab af pærer og rucola og sikrer et sødt modspil til den kraftige smag fra kød og ostedressing.

Bemærk: Du kan selv skrue op og ned for styrken i den blå ostedressing. Hvis du vil have meget smag, skal du bruge en af de stærke blå oste, fx danablu, stilton eller roquefort. Ønsker du en mediumstærk dressing, kan du bruge fx Blå Kornblomst. De mest cremede og milde blå oste er gorgonzola og castello.

Ingredienser

Sådan gør du

Kog perlebyggen i en gryde med vand som angivet på emballagen. Hæld den op i en sigte, og lad den dryppe godt af. Lad perlebyggen køle af.
Varm olivenolie op på en pande med pillede, hele fed hvidløg og timiankviste, og steg kødstykkerne på begge sider, så de stadig er røde i midten – de må endelig ikke blive gennemstegte.
Læg kødstykkerne over på en tallerken, og krydr med salt og peber.
Kog panden af med piskefløde og vand. Skær den blå ost i små stykker, og pisk den ud i den varme fløde på panden. Smag til med peber og evt. en smule salt.
Skær bøfferne i tynde skiver. Skyl pærer, og skær dem i tynde skiver. Skyl og tør rucola.
Bland perlebyg, vildtkød, pærer og rucola sammen, og anret salaten på et stort fad. Dryp den lune blå ostedressing over salaten lige inden servering.

Tip!

Du kan bruge alle slags korn til denne fyldige måltidssalat, fx hvedekerner, perlespelt eller perlerug.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek