Lun kyllingesalat med karrydressing

Denne kyllingesalat med karrydressing udgør et rigtig dejligt frokostmåltid.

Bemærk: Kyllingen skal koge i alt i 1,5 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær lårene fra kyllingen. Læg kyllingen og kyllingelårene i en stor gryde, og dæk lige akkurat med vand. Kog op, fjern skum fra overfladen, og lad kyllingen koge i 45 minutter ved svag varme.
Tag kylling og lår op af gryden, og afkøl let, før du piller kødet fra benene. Tag brystkødet fra til salaten, og gem lårkødet i køleskabet til morgendagens suppe.
Læg de afpillede ben tilbage i gryden med suppe, og lad dem koge i 45 minutter uden låg, så al smag trækkes ud af dem. Sigt suppen, lad den køle af, og opbevar den i køleskabet.
Skyl og tør hjertesalaten, bryd den i store stykker, og anret på et fad. Halvér tomaterne. Pil løget, og skær det i tynde skiver. Riv kyllingebrystkødet i mindre stykker. Skyl og afdryp kikærterne.
Skær broccolien i små buketter, og skær stokken i tern. Damp dem i lidt vand på en stor pande, til de er møre med lidt bid. Hæld herefter vandet fra.
Pisk olivenolie og æbleeddike sammen med presset hvidløg og karry.
Vend kikærter, broccoli, kylling, tomater, løg og karrydressing sammen med broccolien på panden, og varm det hele forsigtigt igennem. Smag til med salt, peber og evt. mere eddike.
Fordel den lune salat oven på hjertesalaten, rist rugbrødet, og servér det som tilbehør.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek