Luftig kagemand af vandbakkelsesdej

At bage kagemænd og -koner har stolte – og meget forskellige – traditioner. Dette er den nemme og hurtige måde, uden at der bliver gået på kompromis med smagen.

Bemærk: Vandbakkelsesdej kan være skrøbelig at arbejde med. Det er vigtigt, at du bager ved almindelig over- og undervarme, ikke ved varmluft. Tag ikke kagen for tidligt ud af ovnen, og undgå at åbne ovndøren under bagningen, da kagen så vil falde sammen. Ovntid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vand og smør i kog i en gryde. Hæld blandingen i en skål, og tilsæt hvedemelet under konstant omrøring.
Lad dejen køle lidt af, og pisk derefter æggene i 1 ad gangen. Pisk godt mellem hvert æg – dejen skal være glat og ensartet, før du tilsætter mere æg. Forvarm ovnen til 200° ved almindelig over- og undervarme, ikke ved varmluft.
Fyld den klæbrige vandbakkelsesdej i en sprøjtepose.
Sprøjt massen ud i den ønskede form på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal have en tykkelse på ca. 1 cm. Bag kagemanden eller -konen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gylden.
Rør vand og flormelis sammen til en tyk glasur. Tilsæt evt. kakaopulver, og pynt kagen med glasur og slik.
Du kan også sprøjte vandbakkelsesdejen ud som en krans og pynte den med nødder, tørrede bær eller krymmel til det mere voksne selskab.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth