Luftig chokolademousse – klassisk opskrift

Den bedste opskrift på chokolademousse får du her! Den er nemlig helt klassisk, og så er resultatet en fløjlsblød mousse, der er så let og luftig, at den smelter på tungen.

Ingredienser

Sådan gør du

Smelt chokolade og smør over et vandbad.
Pisk æggehviderne skummende, tilsæt 1 spsk. sukker, og pisk dem helt stive.
Tilsæt så resten af sukkeret langsomt, mens du pisker ved høj hastighed.
Vend æggeblommerne i chokolademassen lidt ad gangen, og rør til en ensartet masse.
Tilsæt derefter ¹⁄₃ af hviderne i chokolademassen, og bland det hurtigt med en dejskraber ved at vende fra midten og ud mod skålens sider, samtidig med at skålen drejes.
Tilsæt resten af hviderne. Vend det forsigtigt sammen til en ensartet masse.
Hæld moussen i portionsglas eller kopper, og sæt dem tildækket i køleskabet. Drys med hakket chokolade – og nyd!

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 10. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Lars Ranek