Linsesalat med pære, bacon og gorgonzola

Denne lækre linsesalat med pære, bacon og gorgonzola kombinerer søde, bitre, salte, knasende og cremede elementer på bedste vis.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og pres hvidløg. Rør alle ingredienser til vinaigretten sammen i en skål.
Kog belugalinser og grønne linser i bouillon i samme gryde i 20-25 minutter. Lad dem køle let af i gryden. Vend vinaigretten i de kogte linser, og fordel dem på et salatfad.
Steg bacon sprødt på en tør pande, og afdryp på fedtsugende papir. Bræk den stegte bacon i mindre stykker.
Skyl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i både. Steg dem i lidt af baconfedtet på panden på begge sider, til de bliver gyldne.
Pluk radicchiosalat, og skær bladene i brede bånd. Bland dem med linserne.
Pil rødløg, og skær det i papirtynde skiver. Fordel dem over linsesalaten sammen med bacon, pære og stykker af gorgonzola. Servér ristet rugbrød og evt. smør til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 16. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic