Linser med daddelcreme og friske hindbær

Linsen er en klassisk konditorkage. Denne variant er med en daddelcreme med en fin sødme, som får modspil af de friske hindbær. Mørdejsbunden er selvfølgelig dejligt sprød!

Bemærk: Hviletid på køl: 1 time.

Ingredienser

Udstyr

en silikoneform til små muffins

Sådan gør du

Bland mel og flormelis i en skål. Skær det kolde smør i små stykker, og smuldr det i blandingen, til det er helt grynet.
Pisk ægget let sammen, og tilsæt det lidt ad gangen. Saml hurtigt dejen, og læg den på køl i 1 time.
Fjern kernerne fra dadlerne, og skær dadlerne i mindre stykker. Hak dem i en minihakker eller blender sammen med mandlerne. Riv skallen af appelsinen.
Tilsæt sukker, appelsinskal og æg, og pisk eller blend det hele sammen.
Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord – dejen må ikke blive for tynd. Stik dejen ud i cirkler, og pres dem ned i formene.
Fordel cremen heri – den hæver lidt op, så fyld ikke for meget i. Bag kagerne i ovnen ved 190° i ca. 20 minutter, til cremen er stivnet, og dejen er lysebrun.
Lad linserne køle af i formene, og tag dem herefter ud. Lad dem køle helt af på en bagerist.
Sigt flormelis over dem, og pynt hver kage med et hindbær.

Tip!

Linserne kan holde sig i en dåse med låg i 4-5 dage og kan fryses uden pynt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 6. august 2018

Opskrift:

Fotograf: Henrik Freek