Leverpostej med timian, bacon og svampe

Den hjemmelavede leverpostej kan virke lidt uoverskuelig at gå i gang med, men det er slet ikke så besværligt, som det lyder. Følg opskriften trin for trin, og servér en leverpostej, som selv din bedstemor ville være stolt af.

Ingredienser

Udstyr

4 mellemstore ramekiner (eller 8-10 små forme)

Sådan gør du

Pil løget, og hak det groft. Skær svinelever ud i lidt mindre stykker.
Blend løg, timianblade, lever og spæk sammen i en foodprocessor til en findelt masse.
Skrab blandingen over i en stor skål, og rør salt i med en ske. Rør æg, mælk, mel, allehånde og stødte nelliker i, til blandingen har konsistens som en tyk pandekagedej. Krydr godt med peber.
Steg en lille skefuld af blandingen i lidt fedtstof på en pande, så du kan smage på den: Måske skal den krydres mere, eller måske er smagen tilpas?
Hæld blandingen i smurte forme. Skær bacon i mindre stykker, og fordel dem oven på hver portion leverpostej.
Varm ovnen op til 180°. Sæt de fyldte forme i et stort fad, og fyld vand i fadet, så det når ca. halvt op ad formenes kanter.
Bag leverpostejerne i vandbad i ovnen i ca. 45 minutter afhængigt af størrelsen på formene. Leverpostejerne er færdige, når centrumtemperaturen er 75° (brug et stegetermometer). Dæk formene med alufolie, hvis postejerne bliver for mørke undervejs.
Skær bacon i skiver, og steg dem sprøde på en tør pande. Rens champignoner med en blød børste, helst uden brug af vand, og skær dem evt. i halve eller kvarte. Steg dem gyldne i smør på en pande.
Servér leverpostejen lun på rugbrød toppet med stegt bacon, champignoner og syltede rødbeder.

Tip!

Følg opskriften til og med trin 5, og opbevar de ubagte leverposteje i fryseren. Så kan de tages direkte fra fryseren og bages i ovnen, når de skal serveres for dine julegæster. Forlæng evt. bagetiden en smule.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 25. januar 2019

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft