Lemoncurd

Lemoncurd er en tyk, smørbar citroncreme, som især englænderne ynder at spise oven på nybagte scones. Men den søde syrlige creme er også perfekt som fyld i kager eller som topping på cupcakes.

Bemærk: Mængde: Ca. ½ l.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv først citronskallen fint, og pres derefter saften af citronerne. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kom citronskal, citronsaft, sukker, æg og vaniljekorn i en gryde, og tilsæt smør skåret i små tern.
Pisk konstant over svag varme i ca. 15 minutter, til smørret er smeltet, og massen er tyknet. Det må endelig ikke koge, for så skiller cremen!
Tag gryden af varmen, og hæld citronsmørret gennem en finmasket si, så den bliver jævn og glat.
Hæld det varme citronsmør på et rent, skoldet glas, og sæt låg på. Smørret tykner endnu mere, når det er afkølet. Opbevar glasset med lemoncurd i køleskabet. Det kan holde sig ca. 1 uge.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft