Lasagne med røget laks

Lækker lasagne med røget laks, selleri og persillesauce samt en sprød salat på toppen.

Bemærk:Med friske pastaplader bliver lasagnen lidt hurtigere færdig end med tørre. De friske lasagneplader er nemme at skære eller klippe til i størrelse, hvis du fx gerne vil bage lasagnen i et rundt fad.

Ingredienser

Sådan gør du

1Pisk mælk og hvedemel sammen i en gryde. Kog op under omrøring. Skru ned til lavt blus, og lad saucen koge i ca. 5 minutter. Rør ofte, så den ikke brænder på.
2Skyl persillen, og fjern de groveste stilke. Blend persillen i mælkesaucen med en stavblender direkte i gryden, til saucen bliver næsten helt ensartet grøn. Riv skallen af citronen, og smag til med salt, peber og fintrevet citronskal.
3Skræl knoldsellerien, og skær den i skiver på ½ cm’s tykkelse. Kog selleriskiverne i en gryde med letsaltet vand i 3 minutter, og lad dem køle af i en sigte.
4Læg et tyndt lag persillesauce i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå, herpå et lag knoldselleri og et par lakseskiver. Dæk med persillesauce. Fortsæt med at lægge lag på denne måde, til du har brugt det hele, men gem lidt persillesauce til toppen.
5Læg alufolie over fadet, og bag lasagnen i ovnen i ca. 20 minutter ved 180º. Tag alufolien af, og bag lasagnen i yderligere 10-15 minutter, til lasagnepladerne er møre.
6Snit hvidkålen i meget tynde strimler. Skyl æblet, og skær det i tændstiktynde stave. Bland hvidkål og æble med friske timianblade.
7Rør olie og æbleedikke (eller citronsaft) sammen til en dressing, og vend grøntsagerne i dressingen. Smag hvidkålssalaten til med salt og peber.

Tip!

Tjek, om lasagnen er færdig, ved at prikke i den med en lille, skarp kniv og mærke, om lasagnepladerne er møre. Hvis toppen begynder at blive lidt for mørk, før lasagnen er færdigbagt, kan du dække fadet med alufolie.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet:1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf:Henrik Freek