Lasagne med ricottasauce

Denne lasagne er fyldt med skjulte grøntsager og en lækker ricottasauce, der er et nemt alternativ til den klassiske mornaysauce.

Bemærk: Simretid, kødsauce: 30 minutter. Ovntid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Tag kødet ud af køleskabet. Hak og pil løg. Pil og pres hvidløg. Skær bacon i små tern. Steg det sammen i en gryde, indtil løgene er klare.
Skyl og riv squash groft. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Tilsæt begge dele, og steg, indtil grøntsagerne falder lidt sammen.
Tilsæt oksekød, oregano, timian, salt og peber, og lad det stege, indtil oksekødet er brunet. Hæld hakkede tomater og tomatpuré i gryden, rør rundt, og læg låg på.
Lad kødsaucen simre i mindst 30 minutter, inden du smager til med rødvinseddike, salt og peber.
Rør ricotta, mælk, friskrevet parmesan, fintrevet muskatnød, salt og peber sammen i en skål.
Tænd ovnen på 175°. Fordel kødsaucen i bunden af et stort ovnfast fad, og fordel det første lag lasagneplader over saucen. Top med ricottacreme, og gentag rækkefølgen – kødsauce, plader, ricottacreme – indtil du når det øverste lag. Top til sidst lasagnen med et lag plader, resten af ricottasaucen og mozzarellaost revet i mindre stykker.
Bag lasagnen i ovnen i ca. 40 minutter. Servér eksempelvis med grove tern af agurk og oliven vendt i en smule citronsaft, olivenolie, salt og peber.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Nina Malling, Skovdal Nordic