Lasagne med kødsauce og ratatouille

Den klassiske lasagne med oksekød er piftet op med ekstra grøntsager, som giver en skøn og fyldig smag. Servér lasagnen med groft brød.

Bemærk: Simretid: 40 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl aubergine, squash, peberfrugter og tomater, og skær dem i store tern. Pil og hak løg og hvidløg. Lad grøntsager, løg og hvidløg småstege i olie i en gryde i 10 minutter. Krydr med salt, peber og oregano. Blend det hele til en ensartet masse.
Pil og hak løgene, og steg dem i olie i en gryde i 1-2 minutter. Tilsæt kødet lidt ad gangen, og brun det godt. Krydr med oregano, salt og peber.
Tilsæt hakkede tomater og bouillon, og kog kødsaucen ved svag varme i 40 minutter. Rør kødsauce og den blendede ratatouille sammen.
Smelt smør i en gryde, og pisk mel i til en tyk melbolle. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk godt. Krydr med muskatnød. Tag saucen fra varmen, når den er let tyktflydende. Smag den til med salt og peber.
Tænd ovnen på 180º. Smør et ovnfad (20 x 20 cm) med olie. Dæk hele bunden med kødsauce/ratatouille, fordel bechamelsauce over, og læg lasagneplader over. Gentag, og slut af med revet ost.
Bag lasagnen i ovnen ved 180º i 35 minutter. Server med groft brød og evt. grøn salat.

Tip!

Det betaler sig at købe hakket kød med lav fedtprocent. Det svinder mindre og smager af mere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Joachim Wichmann, wichmann+bendtsen photography