Langtidshævet durumbrød

Dette langtidshævede durumbrød smager skønt med et lag smør. Brødet kan dog også bruges til bruschetta. I så fald kan du sagtens bage dem nogle dage i forvejen. Brød til bruschetta skal nemlig ristes sprødt, så det gør ikke noget, hvis brødet ikke er helt friskbagt.

Bemærk: Dejen skal hæve i mindst 6 timer eller natten over. Rør fx dejen sammen, aftenen før du skal bruge brødene – så skal de bare bages på selve dagen.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gær i en meget stor skål. Tilsæt salt, honning, yoghurt og vand, og rør, til gæren er opløst.
Bland de 2 slags mel i en anden skål. Rør melet i gærblandingen lidt efter lidt, brug en elpisker med dejkroge eller en røremaskine. Dejens konsistens skal være klistret, og måske skal du bruge lidt mere eller mindre mel. Rør dejen grundigt i mindst 10 minutter.
Sæt dejen koldt, fx i køleskabet, og lad den hæve tildækket i mindst 6 timer eller natten over.
Tænd ovnen på 225°. Beklæd en bageplade med bagepapir. Form dejen til 2 brød. Skær et par snit på overfladen af brødene med en skarp kniv. Drys med lidt fint durummel.
Bag brødene i ovnen i 30-35 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når man banker på bunden. Afkøl brødene på en bagerist.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft