Langtidshævet brød med tranebær og solsikkekerner

Kan man bage et brød uden at få dej på fingrene? Ja, for dejen til dette brød skal blot røres sammen om aftenen og langtidshæve på køl natten over. Så kan du servere friskbagt brød til morgenmaden!

Bemærk: Hævetid: Mindst 7 timer, gerne natten over. Bagetid: 50 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand, og rør, til gæren er opløst. Rør salt, honning og olivenolie i.
Hak mandlerne lidt groft. Rør dem i dejen sammen med soltørrede tranebær og solsikkekerner.
Rør grahamsmel og hvedemel i dejen. Dejen skal være ret flydende. Saml dejen med en dejskraber, og pensl dejens overflade med olie.
Dæk skålen til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i mindst 7 timer eller gerne natten over.
Tænd ovnen på 230º. Tag formen med dejen ud af køleskabet, når ovnen er varm. Fjern husholdningsfilmen, og hæld dejen over i en bageform beklædt med bagepapir. Lad dejen efterhæve i 10 minutter.
Bag brødet i 30 minutter ved 230º, tag det derefter ud af formen, og læg det på en bageplade med bagepapir.
Skru ovnen ned til 200º, og bag brødet i yderligere 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft