Lammetagine med kikærter

Tagine er en mellemøstlig ret med masser af krydderier, her serveret med mørt lammekød og couscous.

Bemærk: Udblødning og marinering: Natten over. Kogetid i alt: 2½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

1Udblød kikærter i en skål med koldt vand natten over.
2Skær kødet i tern, og lad det marinere i en frysepose sammen med gurkemeje, friskrevet ingefær, chili og spidskommen natten over.
3Skyl kikærterne. Kog dem i en gryde med vand og laurbærblade under låg i 45 minutter.
4Steg lammekødet i olie i en stor gryde. Pil og hak løg og hvidløg. Rens fenniklen, og skær den i små tern.
5Lad løg, hvidløg og fennikel stege med i gryden. Skær abrikoser i strimler, og steg dem med i gryden sammen med kanel og hakkede tomater.
6Lad retten simre under låg i ca. 1 time og 45 minutter. Tilsæt bouillon undervejs. Lad kikærterne koge med de sidste 10 minutter. Smag til med salt og peber.
7Drys retten med koriander, og servér med couscous kogt efter pakkens anvisning.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: AOP