Lammeshawarma med spidskålssalat og pitabrød

Lammeshawarma med spidskålssalat og pitabrød er hjemmelavet fastfood, når det er bedst! Servér herligheden, og lad middagsgæsterne samle deres egne pitabrød ved bordet.

Bemærk: Ovntid: 2 timer.

Ingredienser

Udstyr

kødsnor

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150°. Bred lammebrystet ud. Pil rødløg og hvidløg. Skær løget i skiver, og knus hvidløget.
Fordel løg, hvidløg, ras el hanout, olivenolie, salt og peber over lammebrystet. Massér det godt ind.
Rul brystet stramt sammen, og snør det sammen med kødsnor. Læg det i et ovnfast fad, og steg det i ovnen i ca. 2 timer.
Lad det trække i 15 minutter, før det skæres i tynde skiver.
Snit spidskål fint. Pil løget, og skær det i tynde strimler. Skær saltsyltet citron i små tern.
Massér spidskål, løg, saltsyltet citron, citronsaft, olie, salt og peber godt sammen med hænderne i en skål. Top med finthakket dild.
Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i skiver. Skyl og halvér tomaterne. Lun pitabrødene.
Servér skiver af lammeshawarma med avocado, tomater, pitabrød, græsk yoghurt og spidskålssalat.

Tip!

Saltsyltede citroner kan købes på glas i større supermarkeder eller delikatesseforretninger. Du kan også nemt lave dem selv: Skær et stort kryds i hver ende af fem usprøjtede citroner, så de sprættes lidt op, men stadig hænger sammen. Fyld dem med groft salt, og læg dem i et sylteglas. Pres dem sammen, og hæld ekstra saft fra 1 citron over sammen med mere groft salt (ca. 250 g i alt). Slut af med et lag olivenolie, og luk glasset med tætsluttende låg. Lad citronerne trække 1 måned.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 12. juli 2018

Opskrift:

Fotograf: Columbus Leth