Lammeshawarma med chili og yoghurtdressing

Chilimarinaden med spidskommen og ingefær giver kødet den helt rigtige smag af shawarma. Lad kødet trække i marinaden i mindst 30 minutter, gerne længere.

Bemærk: Trækketid: Mindst 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær kødet i mindre stykker, og læg det i en skål.
Pil hvidløget, og hak det fint. Riv ingefæren fint. Bland hvidløg og ingefær med de øvrige ingredienser til chilimarinaden. Hæld marinaden over kødet i skålen, og lad det marinere i mindst 30 minutter i køleskabet, gerne længere.
Skyl sugarsnapsene, og skær dem over på langs. Skyl, pluk og tør hjertesalaten. Skyl agurken, og høvl den i lange, tynde flager med en skrællekniv eller tyndskræller.
Rør yoghurt sammen med tahin i en skål. Pres citronen, og rør citronsaft og olivenolie i yoghurtblandingen. Rør finthakkede mynteblade i. Stil yoghurtdressingen i køleskabet.
Steg det marinerede kød hårdt i 6-8 minutter på en varm pande, til det får en sprød stegeskorpe.
Lun pitabrødene. Fyld dem med stegt kød, sugarsnaps, hjertesalat, agurk og yoghurtdressing, og servér straks.

Tip!

Har du en støbejernspande, kan du bruge havegrillen som komfur og placere panden direkte på grillristen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 1. juni 2018

Opskrift:

Fotograf: Betina Hastoft