Lammeragout med kikærter

Ragout med lam, hvidvin og kikærter er en skøn gryderet og simpel slowfood, når det er bedst. Retten skal simre i 30-40 minutter, så det er den ideelle weekendmad.

Ingredienser

Sådan gør du

1Brun lammekødet i lidt olie i en stor gryde. Pil hvidløget, og skær det i skiver. Pil og hak løg. Rens selleri, og skær dem i skiver.
2Tilsæt hvidløg, løg og bladselleri, og lad det stege med, uden at det tager farve.
3Tilsæt hvidvin og vand, og lad det simre i ca. 20-30 minutter, eller til kødet er mørt.
4Skyl tomater, og skær dem i mindre stykker. Tilsæt tomater, og lad det simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt ekstra vand undervejs, så det ikke koger tørt.
5Hæld kikærter i, og kog i et par minutter mere.
6Smag til med salt og peber, og servér straks med masser af frisk timian.

Tip!

Retten er også fin med kalvekød i stedet for lam.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød

Udgivet: 11. oktober 2018

Opskrift:

Fotograf: Aller Media